Утисци са поетске вечери

Ученици Техничког школског центра Драгана Митровић, Уна Гајић, Радан Орашанин, Михајло Петровић и Кристијан Делић, присуствовали су промоцији нове збирке песама „Моја ћутања“, ауторке Радмиле Ђокић из Бијељине, коју је издала СПКД „Просвјета“ Зворник.

 У уводној речи, ауторка је представила књигу и говорила о настанку нових песама. 

„Ово је трећа збирка песама лирског жанра у којој се налазе песме везане за Зворник, за који сам завичајно везана,“ истакла је ауторка. „Инспирација, која је покретач унутрашњег нагона за стваралаштвом, дође одједном, ниоткуд, једноставно се деси. Дође неки момент и песма из мисли буде пренешена на папир. У књизи преовлађују љубавне и завичајне песме.“

У оквиру програма, уз промоцију књиге, одржан је и избор за најлепше украшено ускршње јаје и наравно, најјаче ускршње јаје. Организатори су имали пуно поверење у наше ученике, те су одлучили да они буду чланови жирија који ће на крају прогласити победника.

Конкуренција у обе категорије је била изузетна. Награда за најлепше украшено јаје припала је Ивани Стакић, ученици ОШ „Свети Сава“ из Зворника, док је наш ученик, Михајло Петровић победио у такмичењу за најјаче јаје.

Победницима је припала и лепа награда, књига „Календар просвете“.

Прочитано 2460 пута Последњи пут измењено 18 мај 2016

Саобраћај - презентација занимања упис 24/25

Електротехника - презентација занимања упис 24/25

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Хемијски техничар - упис 2024/2025.

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;