Наши ученици поново даривали крв

Градска организација Црвеног крста из Зворника и наша школа организовали су акцију даривања крви којој се одазвало око 50 ученика и професора.

Владимир Дражић, шеф Службе за трансфузијску медицину у Зворнику истакао је да су залихе послије празника поприлично испражњене те да ове акције добро дођу да се те залихе обнове.

Како је за Освит радио рекао др Далибор Липовац из Заводa за трансфузију, за ову хуманитарну акцију пријавило се око 50 ученика средњошколског центра из Каракаја. Симболично крв је први даривао директор ЈУ ТШЦ Зворник, Горан Грујић, а након тога и ученици. У изјави за медије, он је рекао да је ова акција традиционална, истакавши да се организује дуже од десет година.

– Првенствено желимо да помогнемо другим људима те да ученицима дамо подстрек да буду даваоци крви не само сада него и по завршетку средње школе – рекао је Грујић.

Ученица Техничког школског центра Теодора Јовановић, која похађа саобраћајну школу, каже да јој је ово први пут да дарује крв.

– Жељела сам да видим какав је то осјећај и наравно да помогнемо људима којима је крв потребна – истакла је Јовановићева.

 

Прочитано 574 пута Последњи пут измењено 27 феб 2023

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;