Контролишите податке које делите преко друштвених мрежа

Контролишите податке које делите преко друштвених мрежа Фото: softpedia.com

Фајловима, који се са пријатељима деле на Фејсбуку, сада се може подесити рок трајања, што омогућава да се униште када њихов власник то одлучи. Ово омогућава бесплатни сервис, под називом DSTRUX, који се фокусира на приватност информација. 

DSTRUX корисницима омогућава контролу над подацима које деле онлине, уколико се објављују преко Фејсбук или Твитер мреже. Дељени садржај никада не стиже до екстерних центара података, јер се складишти у DSTRUX cloud, где остаје доступан до тренутка док корисник не одлучи да садржај избрише или не постигне лимитирани временски рок, подешен од стране корисника (дани, сати, минуте). Информације могу бити подељене само са специфичним примаоцима, преко линка послатог Фејсбук пријатељу (величина фајла је за сада лимитирана на до 50MB). Обе стране морају бити DSTRUX корисници како би фајл могао бити прегледан. 

DSTRUX је креиран са сигурносним опцијама на уму, а спречава приступ линковима од стране непожељних корисника. Постоји и могућност креирања линка који се може делити са свима, али опет корисник и овде има пуну контролу над временом самоуништења фајла. Наводи се да сервис фајлове штити тако што онемогућава њихово преузимање, копирање, штампање или измену на било који начин.

Извори: www.softpedia.com, www.benchmark.rs 

Прочитано 2785 пута Последњи пут измењено 08 феб 2015

Саобраћај - презентација занимања упис 24/25

Електротехника - презентација занимања упис 24/25

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Хемијски техничар - упис 2024/2025.

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;