Прва велика ревизија HTTP стандарда

Основа комуникације података на интернету ће добити своје прво велико ажурирање још од како је HTTP 1.1 усвојен 1999. године.

Јуче је IETF HTTP Working Group најавила да је формално одобрила HTTP/2 спецификације које сада треба да прођу кроз одређене уређивачке процесе пре него што буду објављене као нови стандард који ће се користити у прегледачима и wеb сервисима.

Предложени стандард је базиран на прилагођеној верзији SPDY протокола који је креирао Google, а међу неколико побољшања која доноси су компресија заглавља, мултиплекс који подржава више захтева ка wеb серверима преко једне конекције као и "гурање" кеша. Све ово би требало да резултује бржим и ефикаснијим WЕB-ом, како за сервере тако и за клијенте. Тренутно, SPDY нуди неке од ових бенефита и већ су интегрисани у Chrome, Internet Explorer и Firefox. Међутим, ако изузмемо неке велике играче као што су Facebook, Twitter и Google, овај протокол није широко распрострањен на интернету. HTTP /2 користи исте HTTP API-е са којима су девелопери упознати, па транзиција, иако би захтевала одређене измене, неће бити тако гломазна странама које у овоме учествују.

Ученици у ЈУ Технички школски центар Зворник, који се определе за занимање техничар рачунарства, предмет Рачунарске мреже изучавају у трећем и четвртом разреду, а у оквиру градива предвиђено је и детаљно упознавање, између осталог, и са HTTP стандардом.

Извор: techspot.com benchmark.rs

 

Прочитано 2335 пута Последњи пут измењено 19 феб 2015

Саобраћај - презентација занимања упис 24/25

Електротехника - презентација занимања упис 24/25

Хемијски техничар - упис 2024/2025.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;