Упозорење корисницима Фејсбука

Упозорење корисницима Упозорење корисницима

На Facebook-у се посљедња два дана појављују објаве видеа с непримјереним садржајем, који заправо не воде никуда, осим у невољу. Они који су кликнули на линкове у тим објавама, изложили су свој рачунар хакерском нападу.

У само два дана, то је учинило 110.000 корисника Facebook -а, преносе медији.

“Чим је једна жртва насјела, постоји велика шанса да ће и врло велик број његових/њених пријатеља насјести на ту подвалу”, истичу из софтверске компаније Bitdefender.

Ријеч је о вирусу тројанцу, а лажна објава има таговане пријатеље корисника, само да намами корисника да повјерује у аутентичност линка. Они који су кликнули на тај линк, били су преусмјерени на трећу wеб страницу које анализирају рачунар и шаљу му најбољу вирусну честитку која ће имати највише могуће успјеха у наношењу штете рачунару и кориснику.

Ако сте случајно кликнули на сличан линк и били преусмјерени на лажну Facebook страницу која од вас тражи да скинете надоградњу за Flash Player те кликнули и то, онда је ваш рачунар заражен и изложени сте могућим даљњим хакерским нападима.

Ријеч је о софтверу који отима ваш миш и тастатуру, те тиме хакеру даје несметану контролу над вашим рачунаром.

Како бисте се заштитили, најбоље је превентивно дјеловати и не кликати на сумњиве линкове на Facebook -у. Ако већ и насједнете, погледајте УРЛ (адресу) при врху вашег wеб прегледника и запамтите да се Flash надограђује ИСКЉУЧИВО путем wеб странице Адобеа.

Извор: dnevnik.hr

Прочитано 2678 пута Последњи пут измењено 07 феб 2015

Саобраћај - презентација занимања упис 24/25

Електротехника - презентација занимања упис 24/25

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Хемијски техничар - упис 2024/2025.

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;