Одржана приредба за Ивану

"Драги посјетиоци, поздрављамо вас! Хвала вам што сте вечерас са нама, хвала вам што сте се придружили акцији чији је основни циљ да једном дјетету помогнемо да стигне до осмјеха!"

Ово су ријечи којим се ученица наше школе, Ана Ерак, обратила посјетиоцима у Дому омладине, а њих је овом приликом било у заиста завидном броју.
И, не само да су се осмјехивали: насмијали су се, слатко, у више прилика: кад су слушали како је паса све више, а дјеце све мање и да су пси - кућни љубимци расни, а дјеца домаћа - дивља; кад су слушали да ли је данас боље "шест вранаца у кочији или шест школа у глави" како каже Доситеј Обрадовић; затим о младом писцу који је крадуцкао од Иве Андрића, Његоша, Вука Караџића и других, а онда у сну и на јави бјежао од истих и тако редом.
Аплаузима су испраћали и рецитаторе који су им говорили: "ко је болестан, ми или вријеме", да "не тече вазда мед и млијеко", да "на туђим грешкама паметан учи" или порука из пјесме: "будимо људи", стару дилему Срба: "где би светлост била боља: у сред главе или споља." И  тако редом...
Наравно, нису аплауза били поштеђени ни ученици који су програм обогатили музичким тачкама: Никоме ни р'јеч, Суза Косова, Жубор вода, Мјесечина...
У коментарима послије програма могли смо чути да је педесет минута програма прошло превише брзо. Да смо знали да ће тако бити припремили би и обимнији програм. Имали смо планираних садржаја.
Желимо да се захвалимо свима који су помогли акцију ученика и запослених у ЈУ ТШЦ Зворник за малену Ивану, у којој је прикупљено 2.012 КМ, које су уплаћене на рачун породице. Надамо се да ће у најскорије вријеме и Ивана бити део једне наше приредбе.

Прочитано 2017 пута Последњи пут измењено 19 дец 2019

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;