Ученици - умјетници

Када донесете одлуку и упишете техничку школу, вјероватно и не помишљате да ћете у њој срести ученике којима је умјетност блиска и на тај начин су повезали технику и умјетност, што се и не среће баш често.

Довољно је укратко погледати наше Фејсбук и Инстаграм странице, па би многи од нас промијенили мишљење. Уочили бисмо колико су разноврсних драмских, рецитаторских и музичких пројеката одржали ученици у сарадњи са својим професорима. Њих је много и сви се, заиста, труде и имају запажене резултате.

Међутим, када сретнемо ученицу попут Лене Ђукић, ми у свакој прилици имамо вриједног ђака, водитеља програма изузетне дикције и активну учесницу свих школских манифестација. Лена је одлична ученица трећег разреда наше школе (Техничар друмског саобраћаја) и завршила је Основну музичку школу „Војин Комадина“ у Зворнику. Њен избор је била флаута, инструмент чаробне моћи, преко којег је успјела сваку емоцију да изнесе и дочара слушаоцу. Она се ту није зауставила, музичко образовање наставља, али се овај пут опредијелила за клавир и соло пјевање. Управо због тога смо обавили разговор са њом, с циљем да је боље упознамо. И на питање како успијева ускладити школске обавезе и ваннаставне активности, она нам је рекла:

„Моје ваншколске активности су окренуте ка музици. Уживам у свирању, певању и активностима које имам са хором. Поред тога, већ шест година похађам часове енглеског језика. Ако се некада и чини да имам превише обавеза, то није тако, јер уживам у свему наведеном“.

lena_djukic

У недавно завршеној пројекат седмици (одржаној у оквиру редовне наставе) Лена је проглашена најбољим презентером пројекта, у чијој изради је учествовала, под називом „Народно страдање у Другом свјетском рату – историјске, културолошке, политичке и духовне посљедице“. Своје водитељске способности је показала на завршном концерту музичке школе. Како рече:

“Од девете године свирам флауту. Најлепше се осећам уз музику и поезију. На смотре рецитатора сам ишла већ од првог разреда основне школе и забележила запажене успехе на окружним такмичењима. У средњој школи су професори приметили моје интересовање за драмску секцију и већ у првом разреду сам постала њен члан. Бројне приредбе су биле запажене, а поготово ми је драго што у њима имамо спој музике, рецитала и глуме. За мене је част бити дио тога јер је и наша школа постала препознатљива по њима."

Разговор не би био комплетан да је нисмо упитали шта мисли о школи, чије ријечи би требало запамтити. Оне гласе:

“Свакоме је радо препоручим јер има квалитетну наставу, просторије су добро опремљене, двориште уредно, а одличан наставни кадар са добрим
руководством су вредни пажње и поштовања. Све ваннаставне активности пропрати добро организована управа школе. При упису у први разред нисам могла ни замислити да ће се оволико путовати и да ћемо имати прилику да своје креативне способности искажемо кроз средњошколско образовање“.

Заиста дивно. За крај погледајмо Ленин наступ поводом завршног концерта ЈУ МШ „Војин Комадина“ Зворник, мај 2024. године. Уживајмо!

 

Прочитано 1009 пута Последњи пут измењено 16 јун 2024

Саобраћај - презентација занимања упис 24/25

Електротехника - презентација занимања упис 24/25

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Хемијски техничар - упис 2024/2025.

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;