Станислав Томић добитник награде „Радоје Домановић“

Станислав Томић, садашњи професор и бивши ученик наше школе, добитник је награде "Радоје Домановић" - највише признање у области књижевне сатире.

Професор Станислав Томић још једном је „пером“ прославио Зворник. Наиме, њему је у петак, 15. априла, додијељена награда „Радоје Домановић“.  Додјела овог највишег признања у области књижевне сатире одржана је у Београду, у просторијама Удружења књижевника Србије.

Томићу је награда уручена за најбољу књигу афоризама у 2021. години „Умњаци израстају касније“, у издању Народне библиотеке из Зворника. Ово је једно од највећих књижевних признања које је стигло у Зворник, усудили бисмо се рећи, од времена Марка Марковића. Ако се овоме дода и чињеница да је издавач зворничка Народна библиотека онда Зворник и те како треба да буде поносан на ово књижевно признање. Уједно, то је још један доказ да Томићева идеја и институционална подршка Народне библиотеке из Зворника о настанку Фестивал хумора и сатире под називом „Крива Дрина“ добија своје пуно значење.

Станислав Томић, магистар филозофије, је написао четири књиге афоризама, имао је неколико изложби умјетничких фотографија, носилац је бројних пројектних активности из области културног и духовног живота града.

Томићу је награду додијелио предсједник Удружења књижевника Србије, Радомир Андрић.

извор: Инфо Бирач

 

Прочитано 266 пута

Саобраћај - презентација занимања упис 22/23

Електротехника - презентација занимања упис 22/23

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Грађевински техничар - НОВО ЗАНИМАЊЕ!!!

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;