Град Зворник субвенционише мјесечне карте

У складу са Одлуком о субвенцији превоза ученика Градска управа Зворник и ове године ће субвенционирати превоз ученика, а за те намјене ће из градског буџета бити издвојено око 160.000 КМ.

Сви ученици, без обзира на социјални и други статус, који се ове године упишу у ЈУ Технички школски центар Зворник или Средњошколски центар „Петар Кочић“ могу да рачунају на субвенцију трошкова мјесечне карте, минимално, у износу 30 посто од укупне цијене.

Право на субвенцију у финансирању дијела трошкова имају ученици основних школа који немају дотацију ресорног министарства, као и сви ученици средњих школа, чија је удаљеност од куће до школе преко четири километра и то:

Субвенција за дјецу чији су родитељи корисници социјалне помоћи или туђе његе износи 50 посто од укупне цијене мјесечне карте, колика је субвенција и за дјецу без једног родитеља, као и за дјецу ратних војних инвалида. Са 50 посто биће субвенционирани трошкови превоза и за основце чија је школа удаљена до четири километра, у случају гдје у породици има троје и више школске дјеце, а један или оба родитеља су незапослени и у случају породице са четворо и више малољетне дјеце.

Градска управа учествоваће са 30 посто у цијени карте за ученике основних школа за које ресорно министарство не врши партиципацију.

За дјецу без родитељског старања, дјецу без оба родитеља и дјецу ометену у психофизичком развоју мјесечна карта биће у стопостотном износу финансирана из градског буџета.

За ученике прве године средње школе који су носиоци Вукове дипломе Градска управа у потпуности ће финансирати мјесечну карту, док ће са 50 посто финансирати за средњошколце који у претходној години имају просјек оцјена 5,00.

Све информације о субвенцији превоза могу се добити лично у канцеларији бр. 12 и путем телефона бр. 056/232-233.

извор: http://infobirac.net

Прочитано 2205 пута Последњи пут измењено 27 мај 2019

Саобраћај - презентација занимања упис 24/25

Електротехника - презентација занимања упис 24/25

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Хемијски техничар - упис 2024/2025.

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;