Други о нама: Вариоци на пракси у Алумини

Компанија Алумина Компанија Алумина Фото: Раде Јокић

Компанија “Алумина” из Зворника подржала је прије двије године отварање Одјељења за занимање варилац у зворничком Техничком школском центру, те понудила своје радионице за обављање практичне наставе и обезбиједила бесплатне аутобуске карте за ученике овог занимања.

Представници Техничког школског центра редовно су у контакту са ученицима на пракси и руководством компаније са циљем што бољег оспособљавања кадрова дефицитарних занимања.

Директор Техничког школског центра Горан Грујић, након обиласка ученика на пракси, рекао је новинарима да је иницијативу за упис ученика за занимање варилац дала компанија “Алумина”.

Ученици овог занимања практичну наставу изводе у радионицама `Алумине`, која плаћа и превоз ученицима за вријеме трајања школовања – рекао је Грујић.

Он је додао да се прије двије године на занимање варилац уписало 12 ученика, док је ове школске године због великог интересовања и ученика и родитеља уписано цијело одјељење.
Наша школа ради по принципу дуалног образовања, јер ученици похађају теоријску наставу и редовно иду на праксу у радионице `Алумине` гдје примјењују теоријско знање и од старијих колега додатно у пракси науче вјештине овог заната – рекао је Грујић.

Директор Сектора машинског одржавања у “Алумини” Гојко Парић подсјетио је да у овој компанији ради око 1.600 радника и да самим тим ова фирма има велику потребу за мајсторским кадровима свих занимања.

Заинтересовани смо за сарадњу са Техничким школским центром, прихватамо њихове ученике, показујемо им практично како се ради и настојимо да што више науче како би били оспособљени за ово занимање – рекао је Парић и изразио наду да ће ови ученици једног дана бити носиоци производње у овом колективу.

Парић је нагласио да је рад са ученицима на пракси постепен, од једноставнијих ка сложенијим радњама.

На првом мјесту је да науче како да буду безбједни на раду, да се упознају са опремом, да исправно рукују са њом, те да се упознају са процесом рада у колективу – рекао је Парић и додао да су то млади момци који су дошли да у комбинацији теорије и праксе изуче што боље овај занат.

 

Извор: srpskainfo.com

Прочитано 1732 пута Последњи пут измењено 13 мај 2019

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;