Ново лице Техничког школског центра Зворник

Ових дана у току је акција уређивања дворишта Техничког школског центра: бијеле се нове, свјеже линије на школском игралишту, свакодневно се појављују нове саднице у парку, дуж ограде...

То је фаза дотјеривања – умивања након дуготрајних активности на уређивању унутрашњости школе. Све је кренуло у последњих пар година. Први корак је био: дисциплина на свим нивоима. Поред тога, уведен је и видео надзор, на задовољство већине и незадовољство – зна се чије. Једно је сигурно, од тог тренутка, ниједан ексцес се није десио. У шали говоримо да је наш школски полицајац пензионисан због наведених промјена.

Истовремено је кренуло и поправљање материјалног стања школе: прво су замијењени прозори у кабинету физике, а данас са свих учионица и просторија на сјеверној и западној страни школе сијају нови прозори. Значајне промјене десиле су се и у ентеријеру. Замијењене су школске клупе и табле у свим учионицама.

Звучи нелогично, али је тачно: у отклањању последица поплава школа је била у добитку: замијењена су сва оштећена и дотрајала врата у поплављеној згради, потпуно је реновирана фискултурна сала, која је обогаћена и додатном опремом неопходном за извођење наставе из тог предмета. У пројектној фази је израда сале специјализоване за гимнастику.

Само у току ове школске године набављено је десет рачунара и исто толико монитора, тако да су сада потпуно опремљена четири рачунарска кабинета. Уз наведено, сређени су и кабинети за електронику и електрична мјерења, радионице за практичну наставу машинске и електротехничке струке. Кречење школе је постала редовна активност, а поправљена ограда и нова капија употпуњују ново лице школе.

Већина оних који прате културна збивања у граду Зворнику била је, очигледно изненађена наступом наших ученика на приредби одржаној у Дому омладине поводом 200.-тегодишњице од рођења Петра Петровића Његоша, у новембру 2013. године. Сада више нисмо изненађење. У сарадњи са СПКД „Просвјета“ редовни смо учесници обиљежавања значајних датума и догађаја. Честитке, надамо се, искрене, прате сваки наш наступ. Владика Хризостом је био одушевљен наступом наших секција, а Град Зворник нас је наградио једнодневним излетом у Вишеград.

Материјално стање школе ни раније није било препрека за остваривање добрих резултата на такмичењима, а у том ритму смо наставили. У прошлој школској години имали смо победника на републичком такмичењу из електротехнике и електронике. То је био Ђорђе Копривица, тада ученик ИВ разреда електротехничке школе, а данас успјешан студент електротехничког факултета у Београду. Вриједи истаћи и изузетан успјех који је остварио Сенид Мусић, освојивши треће мјесто на регионалном такмичењу ученика машинске струке. А, добре резултате биљеже и спортске секције. Наше дјевојке су међу најуспјешнијим фудбалским секцијама у републици.

Да би информације о школи постале доступне већем броју људи, покренут је и сајт школе www.jutsczv.org, који заједно уређују професори и ученици. Такође, активни смо и на најпопуларнијној друштвеној мрежи www.facebook.com/jutsczv, а однедавно и на Инстаграму.

Оно што нас највише радује је подршка коју нам исказују садашњи и бивши ученици.

Ново лице ЈУ ТШЦ Зворник

 

Прочитано 2642 пута Последњи пут измењено 19 јун 2016

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;