Учествовали смо на Светосимеонској академији 2015.

Наступ наших ученика на Светосимеонској академији Наступ наших ученика на Светосимеонској академији Фото: ЈУТШЦ

И ове године, наши ученици и професори су дали значајан допринос учествовањем на традиционалној Светосимеонској академији, која је одржана у зворничком Дому омладине.

Тако је настављена успешна сарадња са СПКД "Просвјета" и директором ове установе Радославом Перићем, који је био одушевљен наступом наших секција на многобројним заједничким приредбама, па је овог пута одлучио и да водитељи ове велике манифестације буду ђаци из ЈУ Технички школски центар.

Да људи из Зворника воле културни садржај који им приређују ЈУ ТШЦ Зворник и СПКД "Просвјета" показала је и добро испуњена дворана Дома омладине.

У уводној речи, публику је поздравио протојереј-ставрофор Видоје Лукић, који је говорио о лику и делу Стефана Немање, једног од зачетника српске државе. Након њега, поздравну реч је упутио и Радослав Перић:

"Друштво "Просвјета" у свом програму има и неговање наше историје, традиције, обичаја, књижевности и свега онога што чини државу и један народ. Ми се надахњујемо на делима Светог Саве и Стефана Немање, који је први творац српске државе, ујединитељ и први светац из независне српске државе. У знак захвалности за сав тај труд и рад, на чијим делима се васпитавамо, ми смо покренули Светосимеонску академију, где евоцирамо успомене на Стефана Немању."

А, да би завештања, рад и дело Стефана Немање још више приближили посетиоцима, побринули су се ученици наше школе. Они су у получасовном програму, који је био испуњен рецитацијама, музиком, игром и драмским комадима, на најлепши начин приказали све оно због чега је Стефан Немања постао важан део историје једног народа.

Поред секција ЈУ ТШЦ, на свечаној академији су наступили и Прво зворничко певачко друштво "Изворник", те фолклорни ансамбл СПКД "Просвјета".

У оквиру Светосимеонске академије проглашена је и најбоља књига за 2014. годину. Лауреат је Рајко Бошковић за књигу "Доста је било - истина Горње Спрече", чији је издавач зворничка "Просвјета".

 

 

Прочитано 1794 пута Последњи пут измењено 04 мар 2015

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;