Наши ученици на предстојећој Светосавској недељи Истакнут

Нова приредба Нова приредба Фото: ЈУТШЦ

У Зворнику ће од 23. до 31. јануара бити одржана традиционална културно-духовна и спортска манифестација „Светосавска недеља“ посвећена првом српском архиепископу, светитељу и просветитељу Светом Сави, саопштено је из Општине Зворник.

Манифестација ће почети у петак, 23. јануара, када ће бити одржано Књижевно вече под називом „Зворнички прозори душе“ уз учешће зворничких аутора Дане Гаврић, Илинке Матић, Снежане Николић и Снежане Максимовић, те гошће Радмиле Ђокић из Бијељине. Књижевници ће се представити зворничкој публици у Дому омладине са почетком у 18:00 сати, а на манифестацији ће учествовати и рецитатори Техничког школског центра, Хор Основне школе „Свети Сава“, те „Просвјетина“ фолклорна секција из Челопека.

У суботу, 24. јануара, такође у Дому омладине, са почетком у 14:00 сати биће одржан 18. Избор Спортисте године Зворника за 2014. годину. Биће проглашени спортиста године, спортисткиња године, најбољих 8 у првих 10, најбољи спортски радник, најталантовани спориста, најбољи тренер, најбољи тренер млађих категорија, најбољи спортски клуб, а биће додијељена и специјална признања предузећима и појединцима. Гости на свечаности биће Прво зворничко пјевачко друштво „Изворник“ и Основна музичка школа.

Централна свечаност – Светосавска академија – планирана је да се одржи у понедељак, 26. јануара. На њој ће о Светом Сави бесједити проф. др Милош Ковачевић, а у програму ће учествовати и Прво зворничко пјевачко друштво „Изворник“, те рецитатори и глумци из Техничког школског центра и Средњошколског центра „Петар Кочић“.

Светосавска академија биће одржана у Дому омладине са почетком у 18:00 сати.

На дан Светог Саве у зворничкој цркви у 09:00 сати биће служена Света литургија, након чега ће у школама бити обиљежена школска слава.

Светосавска недеља традиционално ће бити завршена Светосавским балом који ће бити одржан у суботу 31. јануара.

Поред ових догађаја, у суботу, 24. јануара, од 09:00 до 16:00 сати у Рекреативно-спортском центру биће организован женски Одбојкашки турнир за јуниорке.

Организатор 23. по реду Светосавске недеље је зворничко Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, а покровитељ Општине Зворник.

Текст преузет са портала www.zvornikdanas.info

Прочитано 1822 пута Последњи пут измењено 21 јан 2015

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;