Одржана презентација програма иновационе и предузетничке подршке за младе

Ученицима и наставницима наше школе протекле седмице представљен је Програм иновационе и предузетничке подршке за младе коју пружа Центар за развој иновација у области заштите животне средине општине Мали Зворник, у циљу афирмације иновација и развоја стартапова.

Подршка се састоји од иновативних обука за младе, напредних иновативних обука за младе, иновативног стартап кампа за одабране полазнике обука и такмичења за најбољу бизнис идеју.

На презентацији је истакнуто је да ће полазници наведених обука, чијe извођење је предвиђено до краја текуће године, бити у прилици да у оквиру серије радионица сазнају више о предузетништву, креирању и развоју пословних идеја, изради бизнис планова, комуникацији и јавном наступу.

Учеснике иновативног стартап кампа, осим напредних иновативних обука, очекује и студијска посета неком од научно технолошких паркова и иновационих центара у Србији, ради упознавања са начином њиховог функционисања, могућностима које пружају стартап компанијама и успостављања потенцијалне сарадње.

По повратку са стартап кампа и студијског путовања, предвиђено је одржавање завршног јавног догађаја у Малом Зворнику, који ће обухватити промоцију резултата рада Иновационог центра у 2022. години и такмичење за најбољу бизнис идеју.

Радове ће оцењивати стручни жири, а троје најуспешнијих учесника биће награђено.

У завршници презентације, представљене су прошлогодишње активности и остварени резултати Центра за иновације, а своје утиске будућим полазницима изнело је двоје учесника који су са успехом савладали обуке и изразили жељу да наставе са радом, односно учествују у програмским активностима за текућу годину.

Представници Иновационог центра позвали су ученике и наставнике зворничких средњих школа да се пријаве за предстојеће обуке и узму учешће у наведеном програму.

Активности Иновационог центра за 2022. годину, који функционише у саставу Општинске управе Мали Зворник, омогућио је Кабинет министра без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој.

Извор: РИСЦ Мали Зворник

Прочитано 611 пута

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;