Савјет ученика обезбиједио донацију за кутак за индивидуалне спортове

Савјет ученика наше школе учествовао је у такмичењу за освајање бесповратних финансијских средстава и на тај начин обезбиједио грант од 1500 КМ за изградњу Кутка за индивидалне спортове.

Фондација Мозаик, у сарадњи с Мрежом савјета/вијећа ученика у Босни и Херцеговини (мреСВУБиХ) недавно је објавила позив за све средње школе у БиХ, да реализују идеје које подстичу омладинско предузетништво, иновативност и активизам.

Проблем који су жељели ријешити је санација и адаптација постојећег некориштеног простора у школи у просторије за индивидуалне спортове. Та просторија се налази у склопу фискултурне сале и није у употреби због лоших услова.

- Препознали смо да тај проблем највише погађа ученике који имају све веће и веће интересовање за индивидуалне спортове и такве спортске активности. Наша школа има 695 ученика, од којих више од 2/3 има одређене склоности ка разним облицима спотских и физичких активности – истакла је Зорана Малишевић, предсједница Савјета ученика.

Осим инфраструктурних радова, као што су реновирање и адаптација постојећег простора и реконструкција простора за индивидуалне спортове, носиоци овог пројекта у прилагођеном простору организоваће турнир у стоном тенису, као и демонстрацију правилног кориштења справа за мјерење снаге.

Поред набројаног, одржаће двије радионице образовног типа. Једна од радионица биће подизање свијести о индивидуалним спортовима, њихов значај и допринос младима, али и начин рада у индивидуалним спортовима, а друга радионица је намијењена индивидуалним спортовима и здравим стиловима живота. Обје радионице биће у склопу савјета ученика и одржаће их професор физичког васпитања, а касније ће чланови савјета ученика у својим разредима информисати ђаке о новим могућностима. За реализацију плана акције потребно им је мјесец дана, а активности ће се реализовати у фебруару и марту.

У цијелом процесу руководство школе као похвалу истиче велику заинтересованост ђака да лично учествују у развоју услова за учење и боравак у школи, те су им и овај пут пружили подршку у виду финансијског доприноса од 1000 КМ, али и кроз мониторинг и логистику. 

извор: Зворник Данас

Прочитано 825 пута Последњи пут измењено 09 дец 2021

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;