Значајна донација Стројотехнике нашој школи

Загребачка фирма „Стројотехника“ која је заступник за машине, алат и прибор, као и за програме SolidWorks и SolidCAM, а који се тичу конструкције и програмирања CNC машина, донирала је нашој школи 20 лиценци за SolidWorks 2021.

SolidWorks је програм за тродимензионално моделовање делова и склопова који се користе у свим индустријским областима. Програм спада у CAD програме (компјутерски вођено пројектовање). У њему се израђују модели објеката са запремином, површинама и ивицама. То чини SolidWorks моћном пројектантском алатком. Сложени делови са пуно детаља и облим површинама могу се брзо и лако моделовати, а затим уклопити са другим елементима и направити сложени склоп. Веома брзо и лако на основу модела делова или склопова израђују се технички цртежи. Овакав приступ отвара широм врата новим могућностима у пројектовању , убрзава развој производа и умањује грешке приликом пројектовања. Крајњи исход је могућност да се на тржиште пусте висококвалитетни производи. SolidWorks је један од најзначајнијих алата за ученике који се образују за занимање техничар за CNC технологије.

До реализације ове донације дошло је захваљујући посредницима из зворничког предузећа „Алумина“ д.о.о., тј. Славиши Милићу, директору одржавања, који континуирано сарађује са Техничким школским центром у пословима који су везани за извођење практичне наставе у овом предузећу.

Овим гестом „Стројотехника“ је умногоме помогла извођењу свакодневне наставе техничарима за CNC технологије, јер је то занимање у ком се свакодоневно користе програми и алати при програмирању и конструисању. 

извор: Зворник Данас

Прочитано 846 пута Последњи пут измењено 04 нов 2021

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;