Договорена сарадња са MINT AUTOMOTIV EVROPA

У просторијама наше школе одржан је састанак у вези сарадње између ЈУ Технички школски центар Зворник и кинеске компаније MINT AUTOMOTIV EVROPA, која има представништво и фабрику у Лозници.

Реномирану кинеску компанију, која се бави производњом делова за аутомобилску индустрију, представљала је Зорка Милошевић, менаџер за људске ресурсе. Њу су дочекали директор школе Горан Грујић, професор електро групе предмета др Божо Илић и професор машинске групе предмета Алберт Бух.

Главна тема разговора и посете гђе Милошевић је договор о сарадњи кинеске компаније са нашом школом.

- Посета гђе Милошевић и интересовање компаније као што је MINT AUTOMOTIV EVROPA представља велику част за нас и показује да се кадар који образујемо врло лако прилагођава модерним технологијама и условима на тржишту. Договорена је сарадња у организацији практичне наставе и запошљавању ученика који су завршили нашу школу - истакао је директор Горан Грујић.

Грујић је навео и да је компанија MINT AUTOMOTIV EVROPA заинтересована за све профиле које имамо у школи, а тренутно су им најинтересантнији ученици трогодишњих занимања (занати) и техничари за CNC технологије.

- Планирамо да већ од септембра организујемо практичну наставу у њиховим погонима уз одличне услове. У разговору је поменуто и да је компанија заинтересована за плаћен ангажман ученика током распуста - додао је Грујић.

MINT испоручује делове многим светски познатим произвођачима аутомобила. Купци MINT-а заједно чине 80% укупног глобалног учешћа на тржишту аутомобила. Производни погони MINT-а увели су многе напредне производне линије, а процеси укључују екструзију, коекструзију, ваљање, савијање, штанцање, убризгавање, површинску обраду (која укључује пластичну и металну боју), оплата, хромирање, елоксирање и још много тога.

MINT је формирао стратешке савезе са светски познатим произвођачима ауто делова, који су посвећени константном побољшању ефикасности производње. Компанија MINT је у потпуности искористила свеобухватне предности у трошковима и технологији како би одржала корак са брзорастућом индустријом.

 

 

Прочитано 2384 пута Последњи пут измењено 07 јун 2020

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;