Ђорђе Копривица је првак Републике Српске

Ђорђе Копривица је првак Републике Српске Фото: Лична колекција

Ђорђе Копривица, ученик IV разреда електротехничке школе у оквиру ЈУ ТШЦ Зворник, освојио је прво место на републичком такмичењу из електронике и основа електротехнике, које је данас одржано у Теслићу.

Ђорђев успех је изненађење само за неупућене. Овај младић је од првог разреда показивао изванредне радне навике и жељу за учењем нових ствари. Тај квалитет није могао проћи неопажено поред квалитетног наставног кадра. Уз подршку професорица Биљане Видаковић и Драгане Токановић, Ђорђе је сваке године био све бољи на регионалним такмичењима, да би данашњи резултат дошао као круна за напоран рад и труд уложен протеклих година.

На ово такмичење сам ишао и прошле године, али нисам освојио ни једну награду ради неких ситних грешака. Али сам ове године на такмичење дошао са искуством и знао сам како да се спремам. У томе су ми помагале моје професорице: Драгана Токановић за Основе електротехнике, а за електронику ме је спремала проф. Биљана Видаковић. Овим путем им се захваљујем на пренесеном знању. – рекао је Ђорђе одмах по завршетку такмичења.

На овогодишњој прослави Дана школе, Ђорђе је као најбољи ученик награђен таблетом од директора „Зворничанке“.

Поред такмичења из електронике и основа електротехнике, данас је у Теслићу одржано и републичко такмичење из програмирања. И ту су наши ученици остварили запажен резултат. Дарко Филиповић и Александар Калдесић, ученици другог разреда (смер техничар рачунарства) су у конкуренцији, коју су углавном чинили матуранти, остварили висок пласман. Дарко Филиповић је освојио четврто место, а бољи од њега су били само ученици четвртих разреда. Дарко и Александар су се припремали са професором Митром Ђурићем, а након ових сјајних резултата, неће нас изненадити ако у наредном периоду понове успех Ђорђа Копривице.

 

Прочитано 5416 пута Последњи пут измењено 25 мај 2015

Саобраћај - презентација занимања упис 24/25

Електротехника - презентација занимања упис 24/25

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Хемијски техничар - упис 2024/2025.

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;