Ученици о Дану заљубљених

Ученици о Дану заљубљених Фото: Ангелов

Још један Дан заљубљених је иза нас. Овај празник се прославља широм свијета 14. фебруара. 

Док га неки са усхићењем очекују, постоје и они за које је то сасвим обичан дан. Прочитајте како наши ученици размишљају о Дану заљубљених.

К.А. - Четрнаести фебруар тј. Дан заљубљених, дан на који сви просипају патетику, пишу стихове са интернет страница, праве срцад и кругове од свијећа, поклањају руже и купују поклоне. За мене је то к'о и сваки други дан, то је можда зато што нисам заљубљен, а вјероватно би ми било свеједно и да сам заљубљен.  Један дан у години ништа не значи, а и ако сте стварно заљубљени то ћете показивати сваки дан. Највећи проблем је новац, све је скупо и пуно кошта, без 50КМ нема ништа, ја једино да не једем могу скупити 50КМ, али има оних који ће добити и више. Ето прилике да цвећаре зараде. По мени нешто најгоре је то што момци купују дјевојкама медвједе, руже и још разних глупости. Ако не знаш шта дјевојка воли немој јој узети ни медвједа, увене 1 ружа, а камоли 101. Кад бих куповао цури поклон купио бих нешто што воли, али то је друга прича  јер немам пара за поклон, а немам ни цуру. Ја заправо говорим да овај празник не поштујем из вјерских разлога, али уствари...Како год, ја заљубљен нисам, пара немам, какав дан заљубљених.

П. М. -  Нисам заљубљен, па самим тим тај празник ме и не занима. Мислим да је сасвим непотребан, јер се без разлога излажемо трошку.

А. М. -  Ближи се тај дан, 14. Фебруар... Тај дан је као и сваки други посебан на свој начин... мада ипак мислим да је тај дан колико је посебан толико је и глуп. На тај дан се драгој особи или коју чак и волиш, поклониш неке ситнице у знак љубави. Лепо је све то, те ситнице много значе, али треба и другим данима да се показује, наравно ако искрено волиш... ( Нисам завршио...) Кад се приближи и тај дан, с обзиром да просипам лафину цури да је волим, морам нешто и да купим, насупрот чињеници да ми се не бацају паре на глупости. Не очекујем од ње ништа мада знам да не би могла да ми не купи нешто. Не желим ни она да се троши, љубав се може показати сваки дан и за мене је тај дан чиста глупост. Шала је била малопре, стварно се волимо и хвала Богу слажемо се и не бих је мењао ни за шта на свету... И та права љубав показује се сваки дан загрљајима, погледима, осмесима, додирима и слично... Због тога је за мене тај дан мало поглуп. Ако се стварно воли, воли се сваки дан.

С. М. - Ако је љубав иоле права између партнера није им потребан такозвани дан заљубљених већ они своју пажњу и љубав могу да показују било који други дан у години.  И када партнер осети потребу, увјек може да купи поклон вољеној особи, а не само 14. фебруара.

Р.Т. - Луд је онај који је то измислио, само људе излаже трошку. Дјевојке много више вјерују у дан заљубљених, док мушкарци размишљају да се посвађају дан раније да би то избјегли. Девојку волим сваки дан, не видим разлог зашто бих је тај  дан волио више...

 

 

Прочитано 2439 пута Последњи пут измењено 15 феб 2016

Саобраћај - презентација занимања упис 24/25

Електротехника - презентација занимања упис 24/25

Хемијски техничар - упис 2024/2025.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;