мр Драго Видовић Истакнут

мр Драго Видовић мр Драго Видовић Фото: Лична колекција

"Ако сте информатичар, заборавите на слободно вријеме"

Рођен 27.10.1988. године у Зворнику, општина Зворник, Република Српска – БиХ. Основну школу „Петар Кочић“ у Козлуку завршио 2003. године, са одличним успјехом. Средњу електротехничку школу, смјер електротехничар рачунара, као ученик генерације са просјеком оцјена 5,00, завршава 2007. Исте године уписује Факултет за информационе технологије на Слобомир П Универзитету, који завршава одбраном дипломског рада, 13.07.2011. године, на тему „Имплементација и администрација система за електронско учење“, са општим просјеком оцјена 9,98, чиме стиче назив дипломирани инжењер информатике – 240 ЕЦТС. Добитник је повеље за најбољег студента Факултета за информационе технологије, генерације 2007 – 2011. 16.04.2014. године, одбранио мастер рад на тему „Развој сопственог код генаратора за аутоматизацију процеса развоја пословних десктоп апликација“, чиме је стекао назив Магистар информатике – смјер за информационе системе – 60 ЕЦТС.

Током студија, радио је на пословима одржавања рачунарске мреже Универзитета, волонтирао као предавач на курсу из информатике за особе са инвалидитетом и као студент четврте године био демонстратор на предмету Основе информатике на првој години. Добитник је стипендија Фонда др Милан Јелић, Министарства просвјете и културе и стипендије општине Зворник. Члан је ICT групе у заједничком пројекту Европске уније и Вијећа народа под називом „Стратешки развој високог образовања и стандарда квалификација“, 2013 – 2015. Учествовао на више домаћих и међународних научних конференција из области Информационих технологија, са презентованим и објављеним радовима (тренутну библиографију сачињава дванаест објављених радова + три рада у процесу пријаве).

Од 2011. године запослен на Факултету за информационе технологије, Слобомир П Универзитета, са избором у звање вишег асистента за ужу научну област Рачунарске науке. Од августа, 2014. године, ангажован као Consultant Mobile App Developer у компанији Jyst CREATIVE са сједиштем у Великој Британији.

Одлуку о упису средње електротехниче школе – смјер електротехничар рачунара, донео сам због личног интересовања ка ИТ области и показала се као једна од најважнијих и најисправнијих одлука које сам направио, а допринијела је томе да се данас бавим послом који волим, који је динамичан и никада досадан и који ми пружа нормалан живот у тешким временима које сви проживљавамо. Стечено знање из области математике, електротехнике и информатике од изванредних и квалитетних професора које ова школа има, постало је јак темељ за даље професионално усавршавање и савладавање свих проблема и препрека на основним и постдипломским студијама. Неким млађим колегама, будућим инжењерима, рекао бих да су на правом путу, да ће године проведене у средњој школи за њих отворити многа врата и обликовати њихове животе, ..., створити јака пријатељства, незаборавна искуства, понеки неоправдани изостанак, јединицу или петицу, симпатију, неостварену љубав или животног сапутника. П.С. Хвала професорици демократије која ме позвала на такмичење, а такмичење допринијело упознавању средњошколске љубави, срећној вези и данас након двије године успјешног брака, ишчекивању једне мале бебице.

Прочитано 2502 пута Последњи пут измењено 20 јан 2015

Саобраћај - презентација занимања упис 24/25

Електротехника - презентација занимања упис 24/25

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Хемијски техничар - упис 2024/2025.

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;