Настављена сарадња са Алумином

Ученици Техничког школског центра у Зворнику и у новој школској години ће практичну наставу имати у компанији „Алумина“.

Према уговору, кога су потписали директор „Алумине“ Зоран Стевановић и директор Техничког школског центра Горан Грујић, 50 ученика друге и треће године, машинског и електро смјера, часове практичне наставе у предстојећој школској години ће обављати у највећем зворничком колективу.

Помоћник директора за заједничке послове у компанији „Алумина“ Сандра Ђурић каже да је веома важна добра комуникација између привреде и школства и да је „Алумина“ препознала важност улагања у младе кадрове.

Наш циљ је да се кроз сарадњу са Техничким школским центром, али и другим образовним установама, едукују и намјенски школују кадрови, који ће бити потребни овој фабрици. Посебно се то односи на занимања која су дефицитарна на тржишту рада, те је стога веома важно да компанија обезбиједи квалитетну радну снагу – истиче Ђурићева, наглашавајући да је посљедњих година један број ученика, који су показали најбоље резултате током практичне наставе, био у прилици да добије први посао у „Алумини“.

Два пута седмично практичну наставу у „Алумини“ ће имати 23 ученика друге године, занимања електричар електроинсталатер и бравар-заваривач, док ће три школска дана седмично на пракси бити 27 ученика треће године, занимања електричар електроинсталатер, бравар-заваривач и обрађивач метала резањем.

- Драго нам је што настављамо сарадњу са компанијом „Алумина“, у чијим радионицама и производним халама ће се обучавати ученици из наше школе – казује Здравко Гарић, професор и координатор за практичну наставу у Техничком школском центру.

Гарић каже да ученици у „Алумини“ имају добре услове и квалитетне менторе, односно мајсторе у фабрици, тако да могу много тога да науче и стекну драгоцјено знање и искуство које ће им бити потребно након завршетка школовања у њиховом професионалном опред‌јељењу.

Прије почетка првих часова практичне наставе, представници Сектора интегрисане заштите упознали су ученике са прописима из области заштите на раду и кодексом понашања у фабричком кругу.

извор: Алумина доо

Прочитано 27 пута Последњи пут измењено 24 сеп 2024

Саобраћај - презентација занимања упис 24/25

Електротехника - презентација занимања упис 24/25

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Хемијски техничар - упис 2024/2025.

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;