Ученик генерације - Филип Божић

Каже да је уписао трогодишње занимање - електричар, како би што више времена провео на практичној настави. Не само да је успео у томе, него је био убедљиво најбољи ученик у својој генерацији. Следећи корак је наставак школовања међу техничарима електроенергетике, па факултет. Разговарали смо са Филипом Божићем, учеником генерације за трогодишња занимања.

Није чест случај да најбољи ученик међу ученицима трогодишњих занимања има све петице. Која је твоја тајна?

- Тајна сваког успеха се огледа у постављању циља. Рад, труд, жртвовање и добра организација су неизоставни делови успеха. Када је реч о школи, предавања чине главни састојак успеха.

Био си одличан ђак у основној школи. Многе који те познају је изненадила одлука да упишеш трогодишње занимање. Који је био твој основни разлог?

- Оснивни циљ је био стицање практичних знања, кроз практичну наставу у привреди.

Да ли си задовољан постигнутим и наученим у претходне три године?

- Предавања професорице Ружице и Биљане за мене имају велику вредност. Знања која сам стекао на њиховим часовима, примену налазе у пракси и даљем школовању.

Који су твоји планови за наредни период?

- После успешног средњошколског образовања у виду четврте године, образовање настављам на Православном Богословском факултету.

Да ли би још некога истакао, ко је имао заслуге за твоје велике успехе?

- Родитељи и професори носе заслуге за наведени успех. Професори, чије име је уписано у успех су Весна Гојковић, Рената Васиљевић, Ружица Митровић и Биљана Видаковић. Наравно, највећа заслуга припада мојој разредној Сузани Дамјановић, чије име борави у мојој биографији.

Шта би поручио садашњим и будућим средњошколцима? Шта је потребно да се дође до твог нивоа?

- Порука свим ученицима јесте да створе циљ. Знање ако буду тражили могу наћи. Професори су градитељи, а знање грађа која  гради личност.  Будите своји, не дозволите да губите себе кроз негативан однос према животу у виду болести зависности. Друштво које за улазницу има цигарете, алкохол, коцкање, оговарање и друге негативне појаве је друштво које није достојно једне личности. Не дозволите да будете слаби, да вас порази опијање, лењост, оговарања, осуђивања, гордост и завидност.

Кад те неко пита, како ти је у средњој школи, шта одговориш?

- Средња школа као мост, повезује две обале дете и свет одраслих. Научио сам да може да се не ради и да се ради, међутим научио сам и последице које следе у наставку. Средња школа јесте раскрсница где бирамо душекорисни пут или бездан.

 Filip Božić

Прочитано 1770 пута

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;