Награђена идеја наших ученица у пројекту eUPSHIFT workshops

Данас су нашу школу посетили представници хуманитарне организације Genesis Project Бања Лука, а у оквиру сарадње на пројекту "eUPSHIFT workshops".

Главни разлог посете је успех ученица 4. разреда (хемијски техничар): Ане Ерак, Саре Перић и Кристине Аћимовић, које су осмислиле и представиле идеју која је изабрана међу 10 најбољих у великој конкуренцији. Тим који чине поменуте ученице ће добити подршку од стране Genesis Project-а за реализовање идеје, док је школа као награду добила техничку опрему у вредности од 1.200 КМ, као подршку за реализацију активности.

Genesis Project основан је у фебруару 1997. године у Бањалуци. Од оснивања до данас реализовали су велики број пројеката захваљујући подршци бројних донатора. Један од њихових најуспешнијих пројеката је eUPSHIFT workshops.

UPSHIFT је иновативни програм креиран у склопу УНИЦЕФ-ове Канцеларије за иновације који комбинује водеће приступе за развој, друштвену иновацију и предузетништво како би се млади и адолесценти оснажили да постану друштвени иноватори и предузетници. Кроз сваку eUPSHIFT радионицу, од 30 до 50 адолесцената, у малим тимовима (3 до 5 особа), ради са својим менторима  те тако усваја знања и вештине неопходне за решавање проблема, критичко размишљање и ангажман у својим локалним заједницама. Ментори тимова су наставници, педагози, психолози и друге одрасле особе, које ће бити обучене за коришћење UPSHIFT методологије у раду са младима.

 

Прочитано 700 пута Последњи пут измењено 03 мар 2022

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;