Почела обука професора у оквиру пројекта "Табла"

Данас је, у просторијама салона "Дрина" у Каракају, стартовала четвородневна обука професора обе зворничке средње школе у оквиру пројекта "Табла".
Обука се реализује у педесет средњих школа у Републици Српској, а базирана је на STEAM области. Енглески појам STEAM је акроним који упућује на неколико академских дисциплина: наука (science), технологија (technology), инжењеринг (engineering), уметност (arts) и математика (mathematics).

Бројни примери из свакодневног живота подстичу светске стручњаке да стално указују колико су STEAM знања важна и колико су модерне школе дужне да ова знања и предмете учине једнако доступним свима. Један од главних циљева надлежног министарства је унапређење исхода учења код ученика, а први корак ка томе је формирање стимулативног окружења за рад ученика и наставника у кабинетима опремљеним модерном опремом.

На самом почетку семинара учеснике су поздравили директори зворничких средњих школа (Биљана Писић и Горан Грујић), а уводно предавања одржао је Милко Бабић, просветни инспектор из Републичког педагошког завода.

Захваљујући учешћу у пројекту "Табла" који Министарство просвете и културе Републике Српске реализује у сарадњи са организацијом „Спасимо децу“ (Save the children) и уз подршку Агенције за међународни развој САД (USAID) у БиХ, наша школа је богатија за савремену STEАM лабораторију.

seminar_tabla
Прочитано 891 пута Последњи пут измењено 16 авг 2021

Саобраћај - презентација занимања упис 22/23

Електротехника - презентација занимања упис 22/23

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Грађевински техничар - НОВО ЗАНИМАЊЕ!!!

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;