Ученици и професори даровали крв

Пету годину заредом наша школа је била домаћин хумане акције добровољног давања крви у сарадњи са Градском организацијом Црвеног крста из Зворника.

Одзив је као и сваке године био задовољавајући. Више од 70 ученика, професора и радника школе је даровало крв у акцији "Крв живот значи".

Директор Техничког школског центра Горан Грујић рекао је новинарима да је ово традиционална акција даривања крви на коју се сваке године одазове велики број матураната и професора. 

"Мотив ове акције је, поред добровољног давања крви, солидарност ученика да учествују у оваквим и сличним хуманим акцијама и помогну онима којима је у овом случају потребна крв", рекао је Грујић.

Секретар Градске организације Црвеног крста Зворник Данојка Мићић истакла је да се у овој школи већ пету годину организују акције добровољног даривања крви. 

"Циљ акције је свакако да се обезбеде довољне количине крви, као и да се млади активно укључују у ову хуману друштвену активност", рекла је Мићићева

Представник Завода за трансфузијску медицину Републике Српске - Одсек Зворник Владимир Дражић рекао је да је стање са залихама крви после зимских празника увек проблематично. 

"С пролећем крећу акције добровољног даривања крви у образовним и другим установама, те предузећима како би се стање поправило, а једна у низу је свакако и ова у Техничком школском центру", рекао је Дражић.

Матурант Милош Терзић поделио је са нама утиске.

"Прошле године сам такође даривао крв у школи. Ово је једна од лепших акција које наша школа организује, зато што је увек добро давати крв јер је људима потребна. Било шта да се деси, трансфузија крви је веома битна" - каже Терзић.

извор: СРНА, РТРС

 

Прочитано 1639 пута Последњи пут измењено 05 мар 2019

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;