Спортски дан 2018.

Прелеп сунчан дан, одлична организација, опуштена атмосфера и много позитивне енергије обележили су дан посвећен спорту и здрављу "Спортски дан". Традиционална манифестација која се одржава сваког пролећа на спортским теренима наше школе.

Циљ спортског дана је промоција здравог живота, бављење спортом, професионално или рекреативно, развој физичких активности и добро дружење. Поред ученика, професори и радници школе су редовни учесници у разним спортским дисциплинама.

Отварање такмичења је по неписаном правилу резервисано за "краљицу спортова". Част да започну Спортски дан припала је девојкама. У неизвесној трци, прво место припало је Ани Шаран (IIс1), коју су у стопу пратиле Виолета Гајић (Iс1) и Божана Јовић (Iс2). У конкуренцији мушкараца, није било неизвесности. Маид Кавазовић (IIIм2) је током трке стекао значајну предност коју је задржао до циља. Друго место заузео је Перо Милић (IVе1), а као трећи кроз циљ је прошао његов друг из одељења Игор Јовановић. За најуспешније такмичаре у кросу управа школе је обезбедила мајице са грбом и натписом школе. Мајице победницима је уручио директор школе Горан Грујић.

     

После кроса, прешло се на колективне спортове. Прво су девојке из школске екипе демонстрирале своје фудбалско умеће на школском игралишту, као предигра централном догађају, финалу првенства школе у фудбалу. Дуел између IVс1 и IIе1 обиловао је борбеним духом и добрим потезима. После велике борбе, до тријумфа је стигла искуснија екипа, којој је један гол био довољан да понесе епитет најбоље фудбалске екипе у ЈУ ТШЦ Зворник у школској 2017/2018. години. Потом су на сцену ступили и професори, који су након исцрпљујућих пола сата игре стигли до тешке победе над изабраном селекцијом ученика 4-3.

 Ништа мање неизвесности није било и на кошаркашким теренима. Осам пријављених екипа, дуели момака који воле кошарку и играју је од малих ногу. До великог финала стигли су вршњаци из другог разреда електротехничке школе. За разлику од прошле године, овог пута, након много узбуђења, за два поена су били успешнији техничари електроенергетике IIе1 и тако успешно окончали спортски дан.

 Завидан број такмичара се окушао у стоном тенису. Након осам рунди елиминација, пут до финала су изборили имењаци, Никола Тодоровић и Никола Богићевић. Квалитетан меч, достојан финала и на крају тријумф је припао Николи Тодоровићу, ученику првог разреда.

И за љубитеље шаха био је припремљен садржај. Уз мајстора древне игре, професора Драгољуба Боројевића, имали су прилику да науче доста тајни и вештина које овај спорт нуди.

Спортски дан је поново испунио своју сврху. Велики број заинтересованих ученика за разне спортске дисциплине, фер игра и дружење. Захвалност управи школе на одличној организацији, као и професорима физичког васпитања који су са много успеха припремили и реализовали такмичења.

Како је спортски дан изгледао у слици, погледајте на нашој FB страници.

Прочитано 2483 пута Последњи пут измењено 30 апр 2018

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;