Ученици и радници школе даровали крв

Након филмске пројекције и еколошке акције, Седмица средњошколаца, у организацији Савета ученика наше школе, настављена је већ традиционалним добровољним давањем крви.

У добро организованој хуманитарној акцији учешће је узело око 50 ученика, углавном матураната и радника школе. Директор школе, Горан Грујић, и сам вишеструки давалац драгоцене течности, истакао је задовољство одзивом.

- Драго ми је да се пријавио толики број ученика, а поред њих у акцији су учествовали и професори школе, као и ваннаставно особље. Ову активност су осмислили чланови Савета ученика чији је циљ промовисање њиховог рада и повећање активности средњошколаца. Ово је друга година у низу како су на себе преузели организацију оваквих акција.

Трансфузија крви спасава велики број оболелих од тешких болести, повређених и људи који су подвргнути хируршким интервенцијама. Давање крви је добровољно и бесплатно. Због тога се за сваког добровољног даваоца каже да је племенит. Сваки нови давалац је право богатство за народ. Јуче је у нашој школи било доста младића и девојака који су први пут били у прилици да учествују у акцији. Један од њих је и матурант електротехничке школе, Игор Јовановић.

- Драго ми је да сам део акције која некоме може да спаси живот. У наредном периоду планирам да наставим да добровољним давањем крви - поручио је Игор.

Седмица средњошколаца се наставља у четвртак, представом драмске секције ЈУ ТШЦ Зворник, док је за петак планиран Дан отворених врата, на ком ће ученици завршних разреда из свих основних школа града Зворника, имати прилику да се упознају са нашом школом и стручним квалификацијама које стичу по завршетку школе.

Zahvalnica za dobrovoljno davanje krvi JU TŠC Zvornik

 Извор: infobirac.net

 

Прочитано 1718 пута Последњи пут измењено 26 апр 2018

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;