Средње школе зближиле Темерин и Зворник

ЈУ Технички школски центар Зворник и Средња школа "Лукијан Мушицки" из Темерина, потписале су, у просторијама наше школе, правно-пословни протокол о сарадњи.

Заједнички циљеви на реализацији протокола су остваривање редовног међусобног информисања, рад на заједничким пројектима, размена ученика и наставника, међусобно учествовање представника школа на семинарима које организују школе, организовање међусобних посета у циљу анализе и даље сарадње, остваривање интеркултуралне сарадње и подржавање акција и кампања у школама са циљем проширивања сарадње.
- Наша школа већ годинама уназад успоставља везе са школама у региону које имају исте или сличне образовне профиле и смерове, како би на основу размене искустава и примера добре праксе, унапредила наставни процес. Сходно томе је и успостављен контакт са зворничким Техничким школским центром, одржан је радни састанак и потписан протокол о сарадњи и братимљењу двеју установа, - каже Миломир Радић, директор средње школе "Лукијан Мушицки".
Директор Радић је додао да, осим овог споразума који служи да унапреди наставни процес, свакако је најбитније да се ученици различитих националности и етничких заједница међусобно друже и упознају.
Директор наше школе, Горан Грујић, најавио је да ће већ у мају доћи до прве фазе размене ученика.
- Гости наше школе биће ученици, директор и члан Општинског већа за образовање из Темерина. Ученици из Темерина ће бити смештени код својих вршњака, а за време боравка ће се упознати са практичном наставом у нашој школи, а такође ћемо организовати излет, како би дочарали природна и културна добра овог поднебља - истакао је директор Грујић.

Прочитано 1906 пута Последњи пут измењено 10 мар 2018

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;