Вече матурантима у част

Вече матурантима у част Фото: Pigeon/ZvornikDanas

Сваке године у ово вријеме насмејани матуранти окупљени поводом завршетка средње школе и прославе матурске вечери дефилују главном градском улицом. Тако је било и ове године, 359 свршених средњошколаца прошетали су од зграде Градске управе до платоа испред „Касине“.

На прославу матурске вечери испратили су их родитељи, по традицији градоначелник Зворника Зоран Стевановић и велики број суграђана.

Градоначелник је, обраћајући се на свечаности, поручио матурантима да ће им Градска управа увијек бити на услузи.

Драга наша дјецо, драги родитељи, драги професори и директори, испраћамо још једну генерацију ученика којим желим да у времену које долази буду поносни на свој град, на своју школу, на своје године, своје знање, радне навике. Желим да све то што знате искористите у вашем животу, у даљем школовању, у запошљавању. Ваша Градска управа свима ће бити на услузи као и до сада, и за стипендије онима који иду даље, и онима који остану помоћи ћемо гдје год се може. Нека вас прати срећа и свако добро у животу и срећно вам ваше матурско вече – рекао је Стевановић.

Директор ЈУ ТШЦ Зворник, Горан Грујић рекао је матурантима да су безбројне вечери пред њима, али да је једно матурско вече.

Већ сутра тражиће од вас да будете озбиљни, тражиће да гледате шта и како даље, јер сте завршили средњу школу. Али, на то не мислите вечерас, већ учините све да вам ово вече протекне у добром расположењу и остане у најљепшем сјећању – поручио је Грујић.

Ученица генерације Драгана Митровић прочитала је пригодни говор у којем се захвалила свима на подршци током средње школе, родитељима, професорима,  градоначелнику и Градској управи, друговима.

Директори школа додијелили су Вукове дипломе за 19 вуковаца, као и поклоне ученицима генерације. Поред Драгане, која је ученица генерације IV степена, награду је добио и Јовица Крстић, најбољи међу ученицима III степена.

Уз топле ријечи које им је упутио, градоначелник Стевановић је свим матурантима уручио пригодне поклоне.

Претходно је на пријему уприличеном у Градској управи за најбоље свршене средњошколце градоначелник наградио вуковце са по 200 КМ, а ученике генерације са по 300 КМ.

А након дефилеа и свечаности организоване у центру града, матуранти наше школе упутили су се на прославу матурске вечери у хотел „Код Новака“.

Извор: Зворник Данас

Прочитано 2649 пута Последњи пут измењено 27 мај 2017

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;