Уручене Захвалнице матурантима - добровољним даваоцима крви

Уручене Захвалнице матурантима - добровољним даваоцима крви Фото: Зворник Данас

У великој сали Градске управе Зворник јуче је уприличено уручење Захвалница матурантима који су ове године по први пут добровољно дали крв у акцијама које је зворнички Црвени крст организовао у сарадњи са Техничким школским центром и Средњошколским центром „Петар Кочић“ у марту и априлу ове године.

Матуранти су, поред Захвалница Црвеног крста, добили и пригодан поклон Градске управе Зворник. На списак добровољних давалаца уписало се укупно 110 матураната, а секретар зворничког Црвеног Крста Данојка Мићић додијелила је захвалнице зворничкој Служби трансфузије крви, као и школама које су примили директори Горан Грујић и Биљана Писић која је, иначе, вишеструки добровољни давалац. Она је до сада даривала крв 10 пута за шта је данас такође добила Захвалницу.

Мићићева је рекла да на овај начин желе да се захвале младим даваоцима који су по први пут за своје непознате суграђане даривали драгоцјену течност.

– Задовољство нам је што се из године у годину повећава број добровољних давалаца крви и овим путем позивамо и остале суграђане који то још нису урадили да се придруже породици добровољних давалаца. Ово је такође прилика да се захвалимо и нашој Градској управи и градоначелнику Стевановићу, школским установама на челу са директорима и професорима, Служби трансфузије крви и средствима информисања, јер сви заједно радимо на популаризацији добровољног давалаштва крви и истицању значаја тог хуманог геста – рекла је Мићићева.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић присуствовао је додјели захвалница заједно са својим сарадницима. Он је матурантима поручио колики је значај њиховог укључивања у добровољно давалаштво, на чему им се захвалио.

– Посебно је битно истачи да сте ви, чим сте стекли право да дате крв, одмах то и учинили. То је један сјајан путоказ за све нас како бити одговоран према онима којима је помоћ потребна. Ви сте вашим гестом некоме помогли, а да ни не знате о коме се ради. Показали сте озбиљну ширину и ја сам дирнут вашим гестом и то свако треба да поштује. Зато вам у име локалне заједнице и моје лично име хвала и наставите да будете тако одговорни у свим сегментима – поручио је Стевановић младим даваоцима крви.

Владимир Дражић, шеф зворничке Службе трансфузије крви, оцијенио је да се из сваке овакве акције изроди одређени проценат добровољних давалаца крви.

– Сваке године повећава се број добровољних давалаца управо због оваквих акција и готово да нема средње школе у регији у којој оне нису организоване – истакао је Дражић.

Извор: Зворник Данас

Прочитано 1960 пута Последњи пут измењено 26 мај 2016

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;