Minecraft - Hour of Code

Minecraft - Hour of Code Фото: ЈУТШЦ

Ученици првог разреда су имали прилику да учествују у Minecraft радионици - Hour of Code, глобалном догађају који се организује широм света.

Предавач је био наш бивши ученик, Милан Којић, члан Microsoft Student Partner програма.

Циљ догађаја је да се свим ученицима, без обзира на њихово претходно искуство у програмирању, приближе и прикажу основе програмирања, на један нов и прилично занимљив начин. Ученици су присуствовали "Minecraft radionici", где су кроз игру могли да усаврше способности за решавање конкретног проблема, логике и креативности.

У кратком разговору по завршетку радионице, Милан је истакао да је задовољан интеракцијом са ученицима, као и да је пријатно изненађен променама које су се десиле у школи.

"Заиста сам одушевљен интересовањем и активношћу ученика приликом одржавања радионице. Овом приликом бих хтео све да их похвалим. Нарочито ако се узме у обзир да програмирање почињу да уче у другом разреду. Мислим да им је ова радионица била добра прилика за упознавање са основама програмирања и стицање искуства у решавању неког логичког проблема. Желео бих да се захвалим и директору Горану Грујићу, као и професорима који су ми помогли и пружили снажну подршку при организацији ове радионице. Надам се да ћу у блиској будућности имати прилику да поново посетим бившу школу и одржим слично предавање."

Фотографије можете погледати на званичној ФБ страници ЈУ Технички школски центар.

 

 

Прочитано 3191 пута Последњи пут измењено 11 дец 2015

Саобраћај - презентација занимања упис 23/24

Електротехника - презентација занимања упис 23/24

Хемијски техничар - упис 2023-2024.

Машинство и обрада метала - презентација занимања

Наши пријатељи

  • ZvornikDanas
  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;