ЈУ ТШЦ

ЈУ ТШЦ

15 нов 2018

Полицијски службеници Полицијске управе Зворник су данас, у склопу реализације превентивних активности на сузбијању малољетничког преступништва у основним и средњим школама, ученицима Техничког школског центра Зворник, одржали едукативно предавање на тему „Едукација о безбједносним ризицима коришћења друштвених мрежа“.

14 нов 2018

Миленко Божић, ученик трећег разреда електротехничке школе, остварио је велики успjех на манифестацији "Вишњићеви дани", која се већ годинама одржава у Бијељини.

13 нов 2018

Школска библиотека је место библиотечко-информационе, васпитно-образовне и културне активности школе. У школској библиотеци прикупља се, обрађује и ученицима, наставницима и стручним сарадницима даје на коришћење библиотечко-информациона грађа (књиге, серијске публикације и др.).

30 авг 2018

Школска година почиње у понедељак 03. септембра 2018. године.

29 авг 2018

У петак 31. августа 2018. године са почетком у 9 часова, биће уприличен свечани пријем за ученике првог разреда ЈУ Технички школски центар Зворник.

22 јун 2018

У првом уписном року у ЈУ Технички школски центар Зворник уписано је 175 ученика. Преостало је 41 слободно место.

22 јун 2018

Резултати уписа у јунском уписном року 2018-2019. године.

17 јун 2018

Ученици заинтересовани за упис у четворогодишња и трогодишња занимања, моћи ће документа за упис да предају у наредна три дана, 18-20. јуна у просторијама школе, од 8 до 14 часова.

28 мај 2018

Пратећи трендове у окружењу и популарност нових занимања, ЈУ Технички школски центар Зворник уводи ново занимање у струци Машинство и обрада метала - Обрађивач метала резањем.

Обрађивач метала резањем обавља средње сложене послове у припреми и обликовању металних предмета поступцима обраде одвајањем струготине (резањем – глодањем, стругањем, бушењем, брушењем …).

Рукује полуаутоматским или аутоматским машинама за обраду метала резањем и израђују одређене металне дијелове различитих облика и профила.

Обрађивачи метала резањем требају имати широко знање о поступцима обраде метала као што је резање, токарење, глодање и брушење.

Морају познавати својства материјала, нпр. тврдоћу и толеранцију топлинe и бити упознати са широким распоном метала и легура.

Због потребе да се ради брзо, сигурно, тачно и прецизно како се не би проузроковали губици, неопходна је стрпљивост и педантност у раду те добра способност концентрације.

Сем наведеног, по завршетку трогодишњег школовања, ученици који одаберу ово занимање биће оспособљени и да:

  • поштују одредбе и начела стандарда квалитета
  • могу да тумаче техничке цртеже и технолошке документације
  • рукују алатима за резање, стезање и контролу квалитета, као и да познају технологију обраде
  • правилно одабира одговарајући алат
  • разликују и добро познају материјале који се користе при машинској обради резањем
  • води рачуна о заштити на раду, одржавању радног места и радне средине

28 мај 2018

Свечаним дефилеом кроз центар града и прославом матурске вечери, крај средњошколског образовања и отварање новог животног поглавља обележили су матуранти ЈУ Технички школски центар Зворник и ЈУ СШЦ "Петар Кочић" Зворник.

Страна 1 од 25

Наши пријатељи

  • ZMarketi
  • 1
  • 2

Контакт

  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  056/260-899; 056/260-897
  056/490-115
  Зворник, Каракај - Зворник, Република Српска

 ;