Одштампајте ову страницу

Наши сребрни рукометаши

Рукометна секција наше школе, предвођена професором Миланом Којичким, остварила је фантастичан резултат освајањем другог места на републичком такмичењу које је одржано у Бијељини.

Након што су успешно прошли квалификациони део у надметању са градским и регионалним противницима, наши момци су са још пет екипа из Републике Српске изборили пласман на смотру најбољих које је организовано у дворани у Бијељини. Освајањем другог места у групној фази и победе над првопласираном екипом из друге групе у полуфиналном дуелу, наша екипа се у одлучујућем мечу поново намерила на вршњаке из Козарске Дубице, који су им једини до тада и нанели пораз. 

Утиске са финалног меча и комплетног такмичења пренео нам је професор Милан Којички, који са успехом већ годинама предводи нашу рукометну селекцију.

- Момци су првог дана играли три јако исцрпљујуће утакмице. Због изостанка неколико битних играча, цео турнир смо одиграли практично без измене. На све то, у првом колу је и наш голман престрого искључен, па смо у наредној утакмици били лишени његових услуга.  Немогућност ротација довела је до тога да смо прво полувреме финалног дуела одиграли на врхунском нивоу, док су момци имали још свежине. Резултат је био нерешен. У другом полувремену премор је учинио своје, што је одлична екипа из Дубице зналачки искористила и стигла до тријумфа.

Професор Којички не жели ниједног трена да умањи успех момака из Дубице.

- Желео бих да истакнем да је то једна добра и уиграна екипа, која је поновила успех из прошле године. Довољно је рећи да четворица њихових играча игра у најјачем рукометном такмичењу код нас. Овим путем им честитам на освојеном првом месту.

Додао је да је поносан на своје играче, на начин како су се односили према игри и према ривалима, а истакао је и велику подршку управе и колектива наше школе.

- Највећа ствар је што ови момци нису респектовали никога, па ни ривала у финалу. Својим залагањем, изузетном борбом и жељом да остваре што бољи пласман, донели су школи титулу вицешампиона. Пораз у одлучујућој утакмици им је тешко пао. Силно су желели да овај циклус утакмица крунишу финалном победом. Рекао сам им да сам поносан на њих и да им од срца честитам на свему. Било је задовољство радити са њима. Велики подстрек за нас је била и подршка која је стизала из наше школе. Добили смо нове дресове, логистика организована на нивоу професионалних клубова, једном речју - огромна подршка.

По завршетку финала подељене су и индивидуалне награде. Наш голман, Алекса Кулић, проглашен је за најбољег голмана турнира. Честитке Алекси!

Aleksa Kulic

Прочитано 633 пута Последњи пут измењено 21 апр 2023
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ

Сродни чланци