Одштампајте ову страницу

Нови инвестициони циклус у нашој школи

ЈУ Технички школски центар Зворник је једна од 7 школа у Републици Српској и једна од 20 у БиХ које су изабране за реновирање. План је да се изврши потпуна реконструкција унутрашњости зграде са радионицама и лабораторијама.

Још није позната вриједност инвестиције, али је сигурно да ће се кретати у стотинама хиљада КМ. Радове финансира Европска Унија, а имплементира Expertise Advisors, члан COWI конзорцијума, а све то у оквиру пројекта „Анализа инфраструктурних потреба образовних институција у БиХ“. Циљ овог пројекта је побољшати приступ квалитетном образовању и обуци у Босни и Херцеговини, кроз побољшање инфраструктуре.

Све активности пројекта би требале довести до побољшања инфраструктуре у одабраним стручним школама и предшколским установама, како би ученицима омогућили оптималне услове за кориштење њихових садржаја, те како би се напосљетку омогућио приступ висококвалитетном образовању, социјалној укључености и интеграцији, укључујући маргинализоване групе.

Након што је ЈУ ТШЦ Зворник одабран за реализацију пројекта, сада му слиједи израда техничке документације, а средином следеће године следи комплетно реновирање простора који ученици користи за извођење практичне наставе и стручно теоријских предмета.

Овом инвестицијом наша школа наставља позитиван инфраструктурни тренд који се надовезује на скорашње реновирање главне зграде и континуиране инвестиције у опрему и просторије, те тако спремно дочекује упис још једне генерације средњошколаца.

Прочитано 1241 пута Последњи пут измењено 18 јун 2022
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ

Сродни чланци