Одштампајте ову страницу

Бронзана плакета за наше ученике на "ИНОСТ МЛАДИХ 2022"

Трочлана екипа наше школе, коју су чинили ученици трећег разреда занимања аутоелектричар: Томислав Ристић, Огњен Миличић и Данијел Дукић, под менторством професора Миломира Борића, освојила је диплому са бронзаном плакетом на Међународној изложби идеја, иновација и стваралаштва "ИНОСТ МЛАДИХ 2022", која се традиционално одржава у Бањој Луци.

Изложбу организују Савез иноватора Републике Српске и Удружење иноватора града Бања Лука. Било је изложено 308 експоната од 342 аутора: ученика основних и средњих школа, студената и иноватора, организација из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Русије, Словеније, Македоније и Тајвана. Радове је прегледао и оцењивао међународни жири.

Ово је први пут да наши ученици узимају учешће на изложби. Представили су свој изум "Апарат за дезинфекцију руку" и побрали симпатије и жирија и публике. О самом пројекту говорио је професор Борић.

"Иако је награда коју су ученици добили велика ствар за све нас, најлепши део пројекта био је сам рад, од почетних консултација у вези израде производа, па све до финализације радова. Сем поменутих ученика, који су изнели читав пројекат, желео бих да похвалим све ученике из одељења IIIe3, јер је свако од њих дао одређени допринос. Такође, истакао бих изузетну подршку коју смо све време имали од управе школе и директора Горана Грујића, који су нам омогућили све услове за израду пројекта и учешће на такмичењу."

Борић је додао да је идеја о апарату произашла у времену када је епидемија Covid 19 била у експанзији.

Прочитано 928 пута Последњи пут измењено 05 јун 2022
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ