Одштампајте ову страницу

Сребрна плакета за наш тим на "ИНОСТ МЛАДИХ 2020"

Ученици ЈУ Технички школски центар Зворник, Марко Милошевић, Мирнес Мемишановић и Богдан Ђурић, под менторством професора др Боже Илића, на Међународној изложби ИНОСТ 2020 награђени су сребрном плакетом за пројекат "Паметна кућа".

Успех представника наше школе добија још више на значају ако се узме у обзир да су на изложби презентована 94 рада од 119 аутора. Сем учесника из Републике Српске, учешће су узели и аутори радова из Србије, Руске федерације, Северне Македоније, Црне Горе, Египта, УАЕ, Казахстана и Туркменистана.

Савез иноватора Републике Српске и Удружење града Бања Луке реализовали су коришћењем онлајн платформе 19. и 20. новембра 2020. године у Бања Луци 22. Међународну изложбу идеја, иновација и стваралаштва младих "ИНОСТ МЛАДИХ 2020".  У току изложбе одржан је, коришћењем онлајн платформе, и Округли сто на тему Иновације у образовању.

Израду "Модела паметне куће" покренуо је професор наше школе др Божо Илић, који је одабрао групу ученика којој ће у својству ментора помагати у раду. Модел паметне куће може да има вишеструку намену. Највећу примену би имао као ново наставно средство у средњим и високим школама, као и на факултетима на којима се изучавају предмети: електричне инсталације и осветљење, елементи аутоматизације, сензори и актуатори, програмирање и програмски језици, рачунарске мреже, практична настава и други предмети сличног садржаја.

У видео презентацији погледајте како изгледа Модел паметне куће.

 

 

 

Прочитано 1268 пута Последњи пут измењено 23 нов 2020
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ

Сродни чланци