Одштампајте ову страницу

Стручна посјета компанији Дрина осигурање

Ученици трећег разреда занимања техничар рачунарства имали су у склопу стручног усавршавања и професионалне оријентације, прилику да посјете компанију „Дрина осигурање“ у Милићима, која дуги низ година успјешно ради и послује. Компанија је  лидер у осигурању на нашим просторима и има мрежу развијену на подручју цијеле Републике Српске и у неким дијеловима Федерације.

Посјета је замишљена тако да заокружи градиво предмета Рачунарске мреже и да ученици виде једну конкретну мрежу и опрему која се користи. Компанија „Дрина осигурање“ у Милићима има од скоро нову, савремену зграду и опрему који су заиста импозантни. Ученици су обишли компанију и уживали у савршено опремљеним канцеларијама и конференцијској сали направљеној по најсавременијим стандардима. Затим су у организацији ИТ сектора имали презентацију о мрежи ове компаније, начину како она функционише и плановима развоја и даље модернизације. Након тога су обишли ИТ сектор и сервер салу. Ту су се упознали са  савременом опремом и начином формирања мреже. Пратили су централизовано управљање код серверских мрежа и администрирање мрежом. Тако су знатно проширили теоријске основе које су стекли у предмету рачунарске мреже.

Указала им се прилика и да испрате како у реалном времену функционише ИТ сектор када дође до изненадних проблема у мрежној комуникацији и како се они отклањају.

Стекли су добру представу о савременим мрежама и пословању компанија. Разговарали су са ИТ стручњацима ове компаније који су на занимљив начин презентовали мрежу и опрему и који су им нагласили колико је важно занимање за које се школују и колико је тражено у савременом пословању.

Овом приликом се захваљујемо управи компаније „Дрина осигурање“ и ИТ сектору. На крају посјете ученицима су уручени и лијепи поклони од компаније и како то у пословном свијету бива, дружење је настављено у сусједном мотелу.

Прочитано 2411 пута Последњи пут измењено 30 дец 2019
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ