Одштампајте ову страницу

Ученици посетили Нордеус

Ученици завршног разреда занимања техничар рачунарства имали су, у склопу стручног усавршавања и професионалне оријентације, јединствену прилику да посете једну од највећих гејминг компанија на свету - компанију Нордеус из Београда.

Један од главних циљева посете је да ученици на лицу места виде како функционише светска ИТ компанија.
Нордеус су основали Бранко Милутиновић, Иван Стојисављевић и Милан Јововић. Њих тројица су напустили Microsoft и решили да остваре сан из студентских дана и у Београду покрену компанију за видео-игре. Колико су успешни најбољи показатељ је зграда у којој смо били. Ванвременски објекат у ком ради 170 запослених из 22 земље, док сам простор користи најсавременије технологије, како би корисници уживали у пријатном радном окружењу.

На почетку посете Милош Пауновић (CSR Нордеус-а) је кроз занимљиву презентацију упознао ученике о раду компаније и оно што их је највише занимало, како се праве видео-игре и колико је тимова стручњака из различитих области потребно да би се једна видео-игра изборила за своју позицију у огромној конкуренцији и остала на врху.

За оне који не знају, а вероватно је мало таквих, Нордеус је пре 9 година лансирао Top Eleven, фудбалску игрицу која је стекла статус култне игре међу ентузијастима широм света. Заштитно лице им је чувени Жозе Мурињо, а имају 200 милиона активних играча из свих земаља света. Поред ове игре, велику популарност брзо је стекла и Golden Boot, а представљена нам је и нова Нордеусова игрица - Heroic.

Top Eleven GoldenBoot Heroic

Након презентације ученици су кренули у обилазак комплекса. Зграда се простире на 6 хиљада квадратних метара и заузима 7 спратова и три подземна нивоа за паркинг. Савремени Нордеусов HQ може се похвалити са 52 канцеларије, 18 сала за састанке и аудиторијумом који може да прими више од 200 људи. Нови простор чине и студио за аудио и видео продукцију, библиотека и изоловане радне собе. Запосленима су на располагању и велики ресторан, спортски бар, гејминг соба, фитнес простор с тушевима и многи други садржаји који имају за циљ да омогуће здраву равнотежу између окружења за рад и простора за опуштање.

Тешко је одлучити се шта је на ученике оставило најјачи утисак током посете, али су били јединствени у ставу да би врло радо професионалну каријеру провели у оваквој компанији.

Директор школе, Горан Грујић, који је уз одељењског старешину Дејана Поповића, такође присуствовао посети Нордеусу, изјавио је да је циљ посете у потпуности испуњен.

- Поред тога што желимо да у школи омогућимо што боље услове за одржавање и извођење наставе, обезбеђивања квалитетне стручне праксе, управа школе тежи ка томе да ученицима омогући и стручне посете најбољим компанијама у окружењу. Наша жеља је да им помогнемо у процесу професионалне оријентације, да их мотивишемо на даље усавршавање, да им покажемо да су рад и знање увек и свугде на цени. Њихове реакције након посете Нордеусу су нам јасан показатељ да смо на добром путу.

Грујић се захвалио компанији Нордеус на изузетном гостопримству и љубазности коју смо осећали током сваког тренутка нашег боравка.

На крају посете, ученици су посетили и Нордеус hub, у ком се организују практични програми и догађаји за девелопере из ИТ индустрије и студенте.

део текста преузет са www.netokracija.rs

Прочитано 3078 пута Последњи пут измењено 14 нов 2019
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ

Сродни чланци