Одштампајте ову страницу

Младост и лепота покорили Зворник

Свечаним дефилеом од зграде Градске управе до платоа „Касина“, испред Народне библиотеке, у Зворнику је започело обиљежавање матурске вечери ученика Средњошколског центра „Петар Кочић“ и Техничког школског центра „Зворник“.

Матуранте је поздравио градоначелник Зворника Зоран Стевановић, који им је, са директорима школа, уручио „Вукове дипломе“.

Ово је тринаеста генерација матураната коју садашња гарнитура испраћа у живот. Пожелимо им здравље и срећу како би наставили радни континуитет који су стекли у протеклом периоду. Градска управа стоји иза њих увијек, кроз додјелу стипендија, а практично сви наши студенти, који су успјешни, имају стипендију. У протеклом периоду, ове двије школе изњедриле су велики број доктора, инжењера и других успјешних стручањака. То је показатељ да је Зворник здрава средина, да дјеца уче и показују своје знање те очекујемо да и ова генерација то покаже – истакао је Стевановић.

Директорица СШЦ „Петар Кочић“ Биљана Писић истакла је да је овај дан веома важан не само за матуранте и њихове породице већ и за град. Искористила је прилику да се захвали Градској управи на значајној помоћи коју издвајају за ученике. Матурантима је пожељела да остваре своје снове и буду успјешни у даљем образовању.

Директор ЈУ Технички школски центар Зворник, Горан Грујић, нагласио је да му је част и задовољство што може да поздрави још једну генерацију успјешних матураната.

- Драги ученици, ви сте кроз средњошколско образовање стекли и бројна пријатељства која ће трајати за цијели живот. Образовање је најјаче оружје којим можете и којим ћете мијењати свијет. На том путу желим вам пуно среће и много успјеха – навео је Грујић.

Пригодни поклони уручени су ученицима генерације четвртог степена Тањи Гаврић и трећег степена Марији Милутиновић из СШЦ „Петар Кочић“, односно Милану Марковићу и Кристијану Перићу из ТШЦ „Зворник“.

Милан Марковић је истакао да пуно значи бити ђак генерације те се захвалио свима који су му помогли на путу стицања знања.

– Захвалан сам свим професорима и друговима те се надам да ћу и на факултету наставити да постижем овакве резултате – рекао нам је Марковић, који планира да упише Електротехнички факултет у Бањалуци.

Извор: infobirac.net

Прочитано 1856 пута Последњи пут измењено 30 мај 2019
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ

Сродни чланци