Одштампајте ову страницу

Дружење после 5 година

Генерација техничара ПТТ саобраћаја, која је завршила школу 2014. године, поново се окупила и у друштву разредног старешине Јеротије Матића, евоцирала успомене на школске дане.

Иако модерна времена омогућавају чест контакт и иако се повремено виђају и друже, ово је била прилика да се поново сви заједно подсете најлепших, средњошколских дана. Од увида у стање у школском дневнику, до занимљивих анегдота, како са наставних, тако и са ваннаставних активности.

Оно што је за ову генерацију специфично је да им је ово практично "матура са одложеним дејством". О томе нам је причао професор Јеротија Матић, који са поносом говори о овој генерацији.

- Оно што је најупечатљивије за ове младе људе била је та њихова хуманост и великодушност коју су показали на крају четврте године. Уместо за матурско вече одлучили су да средства усмере за помоћ тада најугроженијим суграђанима који су претрпели велику штету у поплавама које су се десиле те 2014. године. И данас сам им захвалан на томе, а ми из ТШЦ-а слободно можемо рећи да смо успели у њиховом едуковању, јер су у најтежим тренуцима показали како није тешко бити одговоран и добар човек.

 

Прочитано 2087 пута
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ

Сродни чланци