Одштампајте ову страницу

Бесједи Божићу Миленко

Миленко Божић, ученик трећег разреда електротехничке школе, остварио је велики успjех на манифестацији "Вишњићеви дани", која се већ годинама одржава у Бијељини.

Миленко је одличним наступом освојио треће мjесто на такмичењу бесједника средњих школа у категорији "Бесједа на слободну тему".

"Вишњићеви дани" су традиционална културна манифестација током које се изводи богат културни програм. Одржава се од 05. до 08. новембра, а посвећена је слијепом пјеснику, који је рођен и живео у Семберији. Садржај манифестације се огледа у бројним књижевним и пјесничким вечерима, ликовним и литерарним изложбама ученика основних и средњих школа, те такмичењу у бесједништву. Покровитељ манифестације је Министарство просвјете и културе Републике Српске, а организатори град Бијељина и СПКД "Просвјета" - Бијељина.

Наш ученик је био задовољан учешћем и постигнутим резултатом. У изјави за школски сајт пренео нам је утиске са такмичења.

"На такмичење у бесједништву пријавио сам се на наговор професора Милоша Варде и Снежане Радаковић. Декламовао сам своју добро познату бесједу „Дмитар“. Испунио сам своја, као и очекивања професора и пријатеља. Освојио сам треће мјесто у категорији „Бесједе на слободну тему“.  Успјех је, по мени више него добар, јер сам се такмичио у категорији средњошколаца и студената. Такође, награде су биле задовољавајуће, с обзиром  на манифестацију. Велику подршку у припреми и на самом такмичењу пружила ми је пријатељица Сара Милошевић. Искористио бих ову прилику да јој се од срца захвалим и посветим јој ову награду."

Да додамо и да је специјалну награду у категорији "Без конкуренције" добио и наш бивши ученик, Јевто Калајџић, за кога се већ може рећи да је познат и признат у свету бесједништва.

Миленко Божић

Прочитано 1632 пута Последњи пут измењено 14 нов 2018
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ

Сродни чланци