Одштампајте ову страницу

Савремена опрема за техничаре ПТТ саобраћаја

Уз велику подршку Пошта Српске, настављена је модернизација опреме и софтвера у нашој школи, како бисмо свршеним средњошколцима омогућили да се лако прилагоде обавезама које их чекају у професионалној каријери.

У сарадњи са Поштама Српске у рачунарском кабинету, а за потребе што квалитетнијег извођења практичне наставе на смеру ПТТ саобраћај, инсталиран је електронски шалтерски систем. На тај начин ученицима је омогућено да након стицања теоријских знања, све услуге реализују кроз електронски шалтерски систем и тиме виде целокупан процес рада електронског пословања и обраде података.

Практична настава ће у наредном периоду, а захваљујући новом софтверу, бити организована на још вишем нивоу извођења, јер омогућава практична знања и могућност ученицима овог образовног профила да након завршеног школовања самостално могу обављати услуге у свим секторима који користе овакав начин пословања, а то су заправо сви информационо-комуникациони сектори, сектори банкарства и шалтерско-провајдерско услужног сектора.

Предметни професори су сагласни да је ово велики корак у унапређењу квалитета наставе.

"Коришћењем овог програмског решења већи број часова, осим оног што проведу приликом посете радној јединици или шалтер сали, даје будућим техничарима ПТТ саобраћаја једну апсолутну самосталност и не ствара непознаницу коришћења електронског шалтерског система који се пред њима буду нашли. Добро је познато да данас све делатности и приватне и друштвене своје технолошке операције обрађују кроз сличне апликативне програме," - истичу предметни наставници и захваљују се свима који су уложили напоре да се реализује оваква једна умрежена шалтер сала у нашем кабинету.

Прочитано 2202 пута Последњи пут измењено 19 феб 2018
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ

Сродни чланци