Одштампајте ову страницу

Предавање на тему "Насиље у породици"

Предавање на тему "Насиље у породици" Фото: Брано Ђурђевић

У организацији ЈУ ТШЦ Зворник и нашег школског полицајца, Брана Ђурђевића, у просторијама школе организовано је предавање ученицима на тему "Насиље у породици".

Предавању су присуствовали руководиоци свих одељенских заједница, који ће потом, на часовима одељенске заједнице, својим друговима пренети  запажања.

У уводном излагању о овој веома значајној теми, Брано Ђурђевић је пренео ученицима лична искуства из дугогодишњег рада у полицији. Потом је представио и остале учеснике ове трибине. Предавању су присуствовали: помоћник командира ПС Зворник Адмир Мехидић, радници Центра за социјални рад, психолог Гордана Петровић и специјални педагог Никола Дробњак.

Они су током једночасовног излагања детаљно одговорили на најбитнија питања везана за тему предавања:
- шта је НАСИЉЕ?
- ко су жртве насиља?
- које се мере и радње предузимају према насилницима?
- које санкције следују изгредницима?

На крају су радници Центра за социјални рад ученике упознали и о сигурним мерама које се користе у случајевима насиља у породици.

Предавање о насиљу у породици је само почетак сарадње наше школе са ПС Зворник и Центром за социјални рад. У наредном периоду планирана су предавања и о другим важним темама из живота младих људи, о чему ћете бити благовремено обавештени.

Nasilje u porodici 1   Nasilje u porodici2

Прочитано 2715 пута Последњи пут измењено 16 нов 2015
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ