Одштампајте ову страницу

Матуранти прошетали Зворником

Дефиле матураната улицама Зворника Дефиле матураната улицама Зворника Kandinsky Photo

Вечерас је 420 матураната продефиловало главном градском улицом, од зграде општине Зворник до платоа „Касина“, гдје су свима уручени пригодни поклони, а најбољима општинске и школске награде.

Из буџета општине Зворник за ову намјену издвојено је 5.600 КМ на име новчаних награда за ђаке генерације и „вуковце“, као и ученике ових школа који су били успјешни на такмичењима.

Ученик генерације и „вуковац“ у Техничком школском центру за четврти степен је Ђорђе Копривица, а ученик генерације за трећи степен је Елвира Чирак.

Đorđe Koprivica

Elvira Čirak

Начелник општине Зоран Стевановић уручио је ученицима генерације и побједницима на републичким такмичењима из различитих области по 300 КМ, „вуковцима“, као и освајачима другог мјеста на републичким такмичењима по 200 КМ, док је освајачима првог мјеста на регионалним такмичењима уручио по 150 КМ, а другог мјеста по 100 КМ.

– Част је и задовољство вечерас бити са матурантима и ово је најважнији дан у животу наших младих суграђана који данас и званично завршавају своје средње образовање. Наше је да им пожелимо добро здравље, срећу и успјех у будућности. Већину њих чекају студији, након чега ће се, надам се, што више њих вратити у своју општину да помогну њен даљи развој. У сваком случају, ма гдје били, нека се увијек сјете своје општине и помогну шта буду могли, за неке нове генерације које буду долазиле – поручио је Стевановић.

Директор ТШЦ-а Горан Грујић честитао је матурантима на успјешно завршеном средњошколском образовању.
– Сигуран сам да су вас родитељи и професори добро припремили за све изазове који вас чекају у животу и раду. Желим вам много среће и успјеха у даљем школовању, да постанете и останете часни и узорни грађани Зворника – поручио је Грујић.

Матуранти су се након дефилеа упутили на матурске прославе.

 

Извор: zvornikdanas.com

Прочитано 2633 пута Последњи пут измењено 29 мај 2015
ЈУ ТШЦ

Најновије од ЈУ ТШЦ

Сродни чланци